Aandacht: Adem voor de Geest

Na het college Onderwijs werd Freek gevraagd voor de NIVOZ-lezing op 8 december. Daarvan is nu een registratie online gezet.

Ik=de ander=ik. In deze schijnbare tegenstelling lost iedere schijnbare tegenstelling tussen mensen op. ‘Dus als je moet beginnen met peuters uit de eerste groep op de basisschool,’ vertelde Freek de Jonge recent in Driebergen, ‘dan zet je dit direct op het bord.’ U vindt hier vier beeldfragmenten van de NIVOZ-lezing 2015, die de cabaretier en tijdsredenaar desgevraagd voor zijn rekening nam. Freek de Jonge stelde drie begrippen centraal in zijn voordracht: vertrouwen, discipline en concentratie. Hij diepte ze op zijn eigen wijze uit, onder de titel van zijn lezing: Aandacht: adem voor de geest.

Bekijk de lezing in 4 fragmenten:

Klik hier